Demirhindi Şerbeti Tarifi
Demirhindi şerbeti Osmanlı mutfağında sıklıkla kulllanılmıştır. Demirhindi susuzluğu giderir ve hazmı kolaylaştırır. Protein , şeker, A, B,C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum demir gibi bir çok minerali barındıran besleyici ve sağlıklı bir içecektir.. Bu
nedenle özellikle ramazan ayında tercih edilen demirhindi şerbetinin tarifi sunduk.
Malzemeler:
- 3 litre su,
- 3 su bardağı toz şeker,
- 200gr demirhindi.
Yapılışı:
Bir gece önceden 3 litre su ile
200 gr. demirhindi ıslatın. Ertesi gün şekeri ilave edip 10-15 dakika kaynatın.
Soğuduktan sonra süzüp cam bir sürahi içine alın buzdolabında soğutup servis
edin. Afiyet olsun.
0 yorum: