Kişke tarifi

Mardin ilimize özgü güzel bir lezzet olan kişke tarifini sunduk.

Malzemeler(8 kişilik):

  • 1/2kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti, 
  • 2 su bardağı aşurelik buğday, 
  • 2 adet domates, 2 adet sivri biber, 
  • 2 diş sarımsak, 
  • 4 yemek kaşığı margarin, 
  • Tuz, karabiber ve pul biber.

Yapılışı: buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayın içine etleri ilave edip haşlayın. Daha sonra haşlanan etleri içinden alın. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış domates, biber ve ince kıyılmış sarımsak ile etleri soteleyin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip bir tabağa alın. Etleri pişirdiğimiz tencerenin içinde 4 yemek kaşığı margarin ile buğdayı kavurun. Servis tabağına önce buğdayı alın ve üzerine etleri yerleştin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: