Arnavut ciğeri tarifi

Genellikle meze olarak tüketilen yapımı kolay ve lezzetli bir yemek olan arnavut ciğeri tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 1 adet ciğer (kuzu ciğeri olursa daha lezzetli olur), 
  • 1 su bardağı zeytinyağı, 
  • ½ su bardağı çiçek yağı, 
  • 3-4 kaşık un, 
  • 1 demet maydanoz, 
  • 1 adet kuru soğan, 
  • 2 adet patates, 
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kimyon.

Yapılışı: Öncelikle ciğerin üzerindeki zarı bıçak yardımıyla soyunuz. Parmak genişliğinde şeritlere ayırıp, fındık büyüklüğünde kesiniz. Ciğerleri yıkayın ve suyu süzüldükten sonra unlayın. Bir tavaya zeytinyağı ve sıvıyağı koyup kızdırın. Fazla kurutmadan karıştırarak kızartın. Kapaklı bir kaba alın tuzunu ve baharatını ekleyip kapağını kapatın. Ayrı bir tavada küp, küp doğranmış patatesleri kızartıp ciğerle karıştırın.  Piyazlık doğranmış soğan ve maydanozla süsleyip sıcak servis edin.Genellikle meze olarak tüketilen yapımı kolay ve lezzetli bir yemek olan arnavut ciğeri hazırlanırken fazla pişrilip sertleşmemesine ve az pişirilip çiğ bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Afiyet olsun.

0 yorum: