Patlıcanlı musakka tarifi

Türk sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden patlıcanlı musakka tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 1 kg patlıcan, 
  • 500gr kıyma, 
  • 2 adet orta boy soğan, 
  • 4 adet domates, 
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 çay kaşığı karabiber, 
  • Tuz, ½ demet maydanoz ve kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı: Öncelikle patlıcanları halka şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın ve bir fırın kabına alın. Daha sonra patlıcanları kızarttığınız tencerede çok az yağda yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak yemeklik doğranmış domates, tuz karabiber ve ½ yemek kaşığı salçayı ilave edip pişirin. Pişen kıymayı patlıcanların üzerine dökün. Yarım su bardağı sıcak suda 1’ yemek kaşığı salça ve çok az tuzu karıştırıp musakkanın üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirip üzerine ince doğranmış maydanoz serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: