Şehriyeli pirinç pilavı tarifi

Mis gibi şehriye kokan, görsellik ve lezzet yönünden sofralara çok yakışan şehriyeli pirinç pilavı tarifi sunduk.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç, 
  • ½ çay bardağı şehriye, 
  • 3,5 su bardağı su, 
  • 1 yemek kaşığı margarin, 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 
  • Tuz.

Yapılışı: Öncelikle pirinçleri sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Bu arada margarin ve sıvı yağ ile birlikte şehriyeleri altın sarısı rengine dönünceye kadar karıştırarak kavurun. Ben genelde tel şehriye tercih ediyorum ama siz arpa şehriyede kullana bilirsiniz. Pirinçlerin nişastası gidinceye kadar iyice yıkayın. Daha sonra soğuyan şehriyelerin üzerine 3,5 su bardağı su ilave edip kaynatın. Son olarak pirinç ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Kapağını kapatıp 15 dakika demlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: