Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur,
- 1 su bardağı sıcak su,
- 2 adet yumurta,
- 2 yemek kaşığı kuru reyhan,
- 2 adet orta boy kuru soğan,
- 3 çorba kaşığı un,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 4 su bardağı su,
- 2-3 su bardağı yoğurt,
- 4 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber.
Yapılışı: Bulgurun üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 20 dakika demlendirin. Daha sonra kabarmış bulgurun içine 2 adet soğanı rendeleyin. Üzerine yumurta, kuru reyhan, un, sıcak su, karabiber ve tuzunu ekleyip, iyice yoğurun. Köfteleri yaparken elinize yapışmaması için elinizi ıslatın. Hazırladığınız harçtan yuvarlayarak minik köfteler hazırlayın. 4 su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine köfteleri atıp 10-15 dakika haşlayın. İsterseniz suyun içine 1 paket tablet et suyu ekleye bilirsiniz. Pişen köfteleri tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, kızdırılmış kırmızıbiberli tereyağı dökün. Afiyet olsun.
0 yorum: