Bulgur köftesi tarifi


Malzemeler: 
  • 2 su bardağı ince bulgur, 
  • 1 su bardağı sıcak su, 
  • 2 adet yumurta, 
  • 2 yemek kaşığı kuru reyhan, 
  • 2 adet orta boy kuru soğan, 
  • 3 çorba kaşığı un, 
  • 1 çay kaşığı karabiber, 
  • 4 su bardağı su, 
  • 2-3 su bardağı yoğurt, 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı, 
  • 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber.

Yapılışı: Bulgurun üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 20 dakika demlendirin. Daha sonra kabarmış bulgurun içine 2 adet soğanı rendeleyin. Üzerine yumurta, kuru reyhan, un, sıcak su, karabiber ve tuzunu ekleyip, iyice yoğurun. Köfteleri yaparken elinize yapışmaması için elinizi ıslatın. Hazırladığınız harçtan yuvarlayarak minik köfteler hazırlayın. 4 su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine köfteleri atıp 10-15 dakika haşlayın. İsterseniz suyun içine 1 paket tablet et suyu ekleye bilirsiniz. Pişen köfteleri tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, kızdırılmış kırmızıbiberli tereyağı dökün. Afiyet olsun.

0 yorum: