Zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez sebzesi olan taze fasulyenin yapımı için çok basit ve pratik bir tarif sunduk.

Malzemeler:

  • 1 kg taze fasulye, 
  • 1 adet orta boy kuru soğan, 
  • 3-4 adet domates, 
  • 1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası, 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker, 
  • ½ çay kaşığı karabiber, 
  • Tuz ve yeteri kadar su.

Yapılışı: Öncelikle taze fasulyeleri temizleyip, serçe parmak boyunda kesin. Tencereye ilk olarak yemeklik doğranmış soğanları ve zeytinyağını koyun. Üzerine sırasıyla taze fasulye, küp, küp doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı salça, karabiber, toz şeker ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte hafifçe karıştırarak fasulyeler sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra suyunu ekleyip kısık ateşte 35- 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: