Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye,
- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 3-4 adet domates,
- 1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 1,5 çay kaşığı toz şeker,
- ½ çay kaşığı karabiber,
- Tuz ve yeteri kadar su.
Yapılışı: Öncelikle taze fasulyeleri temizleyip, serçe parmak boyunda kesin. Tencereye ilk olarak yemeklik doğranmış soğanları ve zeytinyağını koyun. Üzerine sırasıyla taze fasulye, küp, küp doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı salça, karabiber, toz şeker ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte hafifçe karıştırarak fasulyeler sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra suyunu ekleyip kısık ateşte 35- 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum: