Perde pilavı tarifi

Türk mutfağının Siirt yöresine ait çok eski yemeklerinden perde pilavı tarifi sunduk

Malzemeler: 
  • 2 su bardağı pirinç, 
  • 3 su bardağı sıcak su, 
  • 1 adet küçük tavukgöğsü, 
  • 150 gr badem, 
  • 5 yemek kaşığı margarin, 
  • karabiber ve tuz.

Hamuru için: 
  • 1 adet yumurta, 
  • 2 yemek kaşığı margarin, 
  • 1,5 su bardağı un, 
  • 1 çay bardağından biraz eksik süt ve tuz.

Yapılışı: Öncelikle tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Bu arada pirinci sıcak ve tuzlu suda 20-25 dakika bekletin. Diğer taraftan bademleri küçük bir kapta 5 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Bademlerden 10-15 tanesini ayırın. geriye kalan bademleri bir tencerede 5 yemek kaşığı margarinle bademleri kavurun. İçine pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun. Daha sonra didiklenmiş tavuk etini, 3 bardak sıcak suyu, tuz ve karabiberini ekleyip orta ateşte pişirin. Bu arada hamur için unu bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı margarin, 1 adet yumurta ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Daha sonra merdane ile açın. Isıya dayanıklı çukur bir kabın içini margarinle yağlayıp ayırdığınız bademleri içine yerleştirin ve hamuru kabın ortasından kenarlarına doğru yayarak yerleştirin. Üzerine pilavı boşaltın ve kenarlarda kalan hamurlarla pilavın üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ters çevirerek dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: