Kadayıf dolması tarifi

Erzurum yöremizin meşhur kadayıf dolması tarifini sunduk.

Malzemeler: 
  • 250gr ceviz içi, 
  • 1/2kg tel kadayıf, 
  • 5 adet yumurta, 
  • ½ su bardağı süt, 
  • Kızartmak için sıvı yağ.

Şerbet için: 
  • 5 su bardağı su, 
  • 1kg toz şeker, 
  • ½ limon suyu tercihe göre vanilya.

Yapılışı: İstediğiniz büyüklükte kadayıftan parçalar koparın. T şeklini verin ve sert bir zemine serin. Kadayıfın üst kısmına ceviz içini yerleştirin ve aynı yaprak sarar gibi kenarlarını içe doğru katlayıp yuvarlayın. Aynı işlemi kadayıf bitinceye kadar tekrar edin. Derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve içine sütü ekleyip iyice çırpın. Kadayıf dolmalarını yumurtalı karışımın içine atıp 1-2 dakika bekletin. Bu arada şerbet için 5 su bardağı su ile 1kg toz şekeri kaynatın ve içine limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Sonra yumurtalı harçtan çıkarttığınız kadayıf dolmaları kızgın yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın ve sıcak olarak şerbetin içine atın. Kadayıf dolmalarını 2-3 dakika şerbetin içinde bekletin. Daha sonra servis tabağını alın ve isteğe göre sıcak veya soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: