Malzemeler (12 kişilik):
- 2 su bardağı yarma,
- 1kg kuzu budu,
- 1,5 su bardağı nohut,
- 2 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 tatlı kaşığı pul biber ve tuz.
Yapılışı: Yarma ve nohudu kabarması için akşamdan ıslatın. Düdüklü tencerede iri parçalar şeklinde kesilmiş kuzu budu ve nohudu 20 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra içine 2 kaşık tereyağı, pul biber, akşamdan ıslatılmış yarma ve tuzunu ilave edin. Suyu azalmışsa kıvamına göre sıcak su ekleyin. Kısık ateşte arada tahta kaşıkla ezerek karıştırın ki yarmalar macun kıvamına gelsin. 1 saat bu şekilde pişirin. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine tereyağı ile yanmış pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum: