Kuzu etli keşkek tarifi

Ege yöremizde genelde düğün yemeklerinde yapılan keşkeğin evde yapılan basit bir tarifini sunduk.

Malzemeler (12 kişilik): 
  • 2 su bardağı yarma, 
  • 1kg kuzu budu, 
  • 1,5 su bardağı nohut,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı, 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ve tuz.

Yapılışı: Yarma ve nohudu kabarması için akşamdan ıslatın. Düdüklü tencerede iri parçalar şeklinde kesilmiş kuzu budu ve nohudu 20 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra içine 2 kaşık tereyağı, pul biber, akşamdan ıslatılmış yarma ve tuzunu ilave edin. Suyu azalmışsa kıvamına göre sıcak su ekleyin. Kısık ateşte arada tahta kaşıkla ezerek karıştırın ki yarmalar macun kıvamına gelsin. 1 saat bu şekilde pişirin. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine tereyağı ile yanmış pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

0 yorum: