Kuzu incik tarifi

İçindeki sebzelerle birlikte nefis bir tat alan kuzu incik haşlaması tarifi sunduk

Malzemeler: 
  • 6 adet kemikli incik, 
  • 1 adet orta boy kuru soğan, 
  • 1 diş sarımsak, 1 adet havuç, 
  • 1 adet patates, karabiber, 
  • Tuz ve zeytinyağı.

Yapılışı: Öncelikle yıkadığınız incikleri kurulayın ve üzerlerine zeytinyağı ve tuz sürün. Bir tencerede incikler kızarıncaya kadar kavurun. Bu arada havuç, patates ve soğanı rendeleyin. Kızaran inciklerin üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı 3-4 parçaya bölüp tencereye atın ve son olarak su ve karabiber ekleyip düdüklü tencerede 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: