Ezogelin çorbası tarifi

Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden ezogelin çorbası için pratik bir tarif sunduk.

Malzemeler (8 – 10 kişilik): 
  • 2 su bardağı mercimek, 
  • 4 çorba kaşığı tereyağı, 
  • 8 bardak su, 1 tane soğan, 
  • 1 çay bardağı pirinç, 
  • 2 çay bardağı un, 
  • Salça, pul biber, kuru nane, tuz.

Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan ile mercimeği tereyağında kavurun. Suyunu ilave edip kaynatın. Başka bir tencerede çok az tereyağı ile unu kavurun. İçine nane, pul biber ve salça ekleyip çok az daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip haşlanmış mercimek, pirinç ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişirin. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri veya kıtır ekmekle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum: