Fırında kabuklu patates tarifi


Ana yemek yanında güzel bir görünün sağlayan ve oldukça lezzetli fırında kabuklu patates tarifi sunduk.


Malzemeler (6 kişilik):

  • 5 adet orta boy patates, 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • 1çay kaşığı kuru nane, 
  • 1çay kaşığı kekik,
  • Tuz ve kırmızıbiber.

Yapımı: Patatesleri soymadan iyice yıkadıktan sonra iri dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağı, tuz, nane, kekik ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ana yemek yanında servis tabağında hoş görünen ve oldukça lezzetli olan fırında kabuklu patatesi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: