Bezelyeli pilav tarifi

Beyaz pirinçle yeşil bezelyenin harika renk uyumu ve tadı olan bezelyeli pilav tarifi sunduk.


Malzemeler: 
  • 2 su bardağı pirinç, 
  • 3,5 su bardağı sıcak et suyu veya su, 
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye, 
  • 3 yemek kaşığı margarin ve tuz.

Yapılışı: Öncelikle pirinçleri sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin. Bir tencerede margarini eritin ve içine yıkanıp süzülmüş pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak olarak suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra kapağını kapatıp 2-3 dakika dinlendirin. Daha sonra içine pişmiş bezelyeleri ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: