İzmir köfte tarifi

Güzel İzmir’imizin güzel ve leziz bir yemeği olan İzmir köfte tarifi sunduk.


Malzemeler: 

  • 1kg dana kıyma, 
  • Rendelenmiş ½ ekmek içi, 
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan, 
  • 1 adet yumurta, 
  • Karabiber, kimyon, tuz ve isteğe göre kekik.
Sosu için:

  • 4 adet domates, 
  • 2 çorba kaşığı salça, 
  • 8 adet yeşilbiber, 
  • 2,5 su bardağı sıcak su.

Yapılışı: Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan ve ekmek içini ilave edin. Yumurtasını ve baharatlarını da ekleyip iyice yoğurun. Uç kısımları hafif sivri olacak şekilde elinizle şekillendirin. Sıvı yağda köfteleri kızartıp yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerine domatesleri ve biberleri dilimleyip köftelerin üzerine dizin 2,5 su bardağı sıcak su ile salçayı karıştırıp üzerine dökün. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. İsterseniz 200 derece fırında da 15 dakika pişirebilirsiniz.  Afiyet olsun. 

0 yorum: