Karnıyarık tarifi

Türk mutfağının geleneksel bir yemeği olan karnıyarık tarifi sunduk.

Malzemeler:

  • 6 adet orta boy patlıcan, 
  • 250gr kıyma, 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 
  • 2 adet orta boy soğan, 
  • 4 diş sarımsak, ½ demet maydanoz, 
  • 1 tatlı kaşığı salça, 
  • 4 adet domates, 
  • 3 adet sivri biber, 
  • Tuz, karabiber ve kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı: Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve yıkayıp kurulayın. Kızgın sıvıyağda patlıcanları arkalı önlü kızartın. Kızarttığınız patlıcanların ortasını bıçak yardımıyla açın ve ısıya dayanıklı bir kabın içine dizin. Daha sonra kıymayla birlikte yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları 2 kaşık sıvı yağda 5 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve yemeklik doğranmış 2 adet domates ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Patlıcanların içine kıymalı harcı paylaştırıp, dilimlenmiş domates ve biberle süsleyin. 1 su bardağı sıcak suyla 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. İsteğe göre 15-20 dakika ocakta veya biberler kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: