Patlıcanlı saray köftesi tarifi


Malzemeler (12 kişilik):

  • 2 kgpatlıcan, 
  • 5 su bardağı su veya et suyu, 
  • 5 tane domates, 
  • 2 kaşık salça, 
  • 1 demet maydanoz, 
  • Tuz, karabiber, sıvıyağ.

Köfte harcı için malzemeler:

  • 750gr kıyma, 
  • 9- 10 dal maydanoz, 
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ, 
  • 1 tane soğan.

Yapılışı: Patlıcanları soyup, uzunlamasına kesin ve 20 dakika tuzlu suda bekletin. Bu arada kıymanın içine rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, karabiber koyup karıştırın. Köfteyi şekillendirin ve 180 derecede fırında 15 dakika pişirin. Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve kızartın. Kızarttığınız patlıcanların içine köfteleri sarın, üzerine bir dilim domates ve biber ekleyerek kürdan batırın. Bir tencerede salçayı ve küp, küp doğranmış domatesleri biraz kavurup, içine suyunu, tuzu ve karabiberini ekleyin. Sardığımız patlıcanları fırın tepsisine alın. Üzerine sosu ekleyip 170 derecede 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: