Ovmaç çorbası tarifi

Trakya göçmenlerinden tüm yörelerimize yayılan ovmaç çorbası tarifi sunduk.

Malzemeler:
  • 1 litre et suyu, 
  • 1 su bardağı un, 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt, 
  • ½ çay bardağı süt, 
  • 1 adet yumurta, 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı, 
  • Kuru nane, pul biber ve tuz.


Yapılışı: Öncelikle unun üzerine hafifçe su serpiştirin. Unu elinizle ovalayarak bulgur şeklinde hamur topakları oluşturun. Bunları bir tepsiye alarak kurutun. Ovmaçların yarısını 2 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada soğuk olan et suyunun içine geriye kalan ovmaçları atın. Sonra yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın ve pembeleşen ovmaçların üzerine dökün. Tuzunu ayarlayıp, kaynayıncaya kadar karıştırın. Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağı ile nane ve pul biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: