Kabak musakka tarifi

Hafif az yağlı hazmı kolay bir yemek olan kabak musakka tarifi sunduk.
Malzemeler: 
  • 1kg kabak, 
  • 250gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan, 
  • 3 adet domates, 
  • 2 çay kaşığı salça,
  • 1 demet dereotu, 
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ.

Yapılışı: Öncelikle kabak musakka için yemeklik doğranmış soğanları 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. İçine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra salça ve yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip pişirin. Bu arada kabakları soyun ve ortadan ikiye kesip ay şeklinde kesin. Kabakları bir tencereye yerleştirin ve üzerine kıymalı harcı yerleştirin. Son olarak içine 1 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kısık ateşte pişirin. Kabak musakka piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: