Zeytinyağlı kabak tarifi

Baharda mide rahatsızlığı çekenlere mide dostu kabak ve zeytinyağının birleşmesiyle oluşan zeytinyağlı kabak tarifini sunduk.

Malzemeler:

  • 1kg kabak, 
  • 1 adet orta boy soğan, 
  • 2 adet domates, 
  • 2 adet kırmızıbiber, 
  • ½ tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 4 diş sarımsak, 
  • 1 su bardağı sıcak su, 
  • ½ demet dereotu ve tuz.

Yapılışı:  Kabakları soyup çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Doğradığınız kabakları yayvan bir tencereye dizin. Soğanları piyazlık doğrayıp kabağın üzerine ekleyin. Jülyen doğranmış kırmızıbiber ve küp, küp doğranmış domatesleri ilave edin. Son olarak ince kıyılmış sarımsak, tuz, şeker ve suyunu ekleyin. Kapağını kapatıp 5 dakika yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: