Meyhane pilavı tarifi

Et yemeklerinin yanında yiyebileceğiniz besin değeri yönünden zengin, lezzetli meyhane pilavı tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur, 
  • 1 adet haşlanmış kemiksiz tavukgöğsü,
  • 1 adet patlıcan, 1’er adet kırmızı ve yeşilbiber, 
  • 1/2kg domates, 1 adet soğan ve sarımsak, 
  • 1 su bardağı et suyu, ½ yemek kaşığı salça, 
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 
  • Kimyon, kekik, karabiber, tuz ve yeterli miktarda sıcak su.

Yapılışı: Öncelikle ince kıyılmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşilbiberi sıvı yağda kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra yemeklik doğranmış domates ve salçayı ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Son olarak didiklenmiş tavuk eti, bulgur, et suyu ve baharatlarını ekleyip bulgurun üzerini geçecek miktarda sıcak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.  

0 yorum: