Safranlı pilav tarifi


Safranın en bilinen özelliği vücuda enerji vermesidir ve Hintlilerın neredeyse her yemekle yedikleri bu sağlıklı pilavı denemenizi tavsiye ederiz.


Malzemeler: 
  • 2 su bardağı pirinç, 
  • 3,5 su bardağı su, 
  • 1 tatlı kaşığı safran, 
  • 1 adet orta boy soğan, 
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 
  • ½ çay bardağı sıvıyağ, 
  • Tuz.

Yapılışı: Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra pirinci süzüp iyice yıkayın. Pilav tenceresinde, yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağ ile birlikte kavurun. İçine 3,5 bardak su ile safranı ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra pirinci, kırmızıbiber ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişirin. 10-15 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: