Arap aşı çorbası tarifi

Genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan arap aşı çorbasının en önemli özelliği acı olması ve hamurudur. Nefis bir tat arap aşı çorbası tarifi sunduk.


Malzemeler: 
  • 1 adet tavuk, 
  • ¼ çay bardağı sıvı yağ, 
  • 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı salça, 
  • 2’şer yemek kaşığı toz kırmızıbiber ve pul biber, 
  • 2 çay kaşığı toz şeker, tuz.
Hamuru için: 

  • 2,5 su bardağı su, 
  • 3 çorba kaşığı un ve tuz.

Yapılışı: Öncelikle tavuğu haşlanması için ocağa bırakın. Bu arada hamuru için bir tencereye un, su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha sonra tepsiye döküp soğumaya bırakın. İyice haşlanan tavuğu kemiklerinden ayırıp didikleyin. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı unu kavurun. Salçasını ve baharatlarını ekleyip bir iki kez çevirip tavuk suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra tuz, şeker ve tavuk etlerini ilave edin. Dilimlenmiş hamurla sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: