Saksı kebabı tarifi


Malzemeler (12 kişilik): 
  • 10 adet orta boy patlıcan, 
  • 4 adet patates, 
  • 1kg kuşbaşı hindi eti veya tavuk eti, 
  • 2 adet soğan, 2 adet domates, 
  • 2 adet sivri biber, 
  • 3 diş sarımsak, 
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 
  • 1,5 yemek kaşığı un, 
  • 1 yemek kaşığı salça, 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, 
  • Sıvı yağ, karabiber, kekik ve tuz.

Yapılışı: Patlıcanların 8 tanesini 3’şer parmak kalınlığında halka oluşturacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanların ortasını oyun. Kızgın yağda patlıcanları kızartın. Bu arada patatesleri haşlayıp, 2 adet patlıcanı közleyin ve ezin. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırın. Ezdiğiniz patlıcan ve patatesleri ekleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip bir iki çevirip ocaktan alın. Diğer taraftan az yağda eti kızartın. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyip kavurun. Tuzunu, un ve salçayı ekleyip koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Kızarmış etin içine kekik ve sosu ilave edip ocaktan alın. Fırın tepsisine kızarmış patlıcanları yerleştirin. İçlerine patlıcanlı püreden koyun. İçine etli soteyi yerleştirip halka şeklinde dilimlemiş domatesle üzerini kapatın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip 200 derce fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: