Dalyan köfte tarifi

Soslu dalyan köfte yapımının anlatıldığı tarif sunduk.

Malzemeler:

  • 1kg kıyma, 
  • 1 adet yumurta, 
  • 1 adet kuru soğan, 
  • 5-6 dilim bayat ekmek içi, 
  • 1 çay kaşığı karabiber, 
  • 1 çay kaşığı kimyon, tuz, 
  • 1 adet yumurta sarısı, 
  • 3 yemek kaşığı margarin, 
  • 1yemek kaşığı domates salçası.

İç malzemesi:

  • 4 adet haşlanmış yumurta, 
  • 1,5 su bardağı bezelye,
  • Havuç ve patates garnitürü, 
  • 2 adet haşlanmış havuç.

Yapılışı: Kıymayı derince bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin, ekmek içini ufalayın,1 adet yumurta, karabiber, kimyon ve tuzunu ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra fırın tepsisine kıymayı bastırarak yayınız. Ortasına garnitürü yayın ve üzerine havuç ve yumurtaları yerleştirin. Kıymanın kenarlarından kapatarak düzgün bir rulo şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 3 yemek kaşığı margarini birkaç yerine koyun. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra tepside oluşan yağla salçayı karıştırıp üzerine döküp, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: