Kolay lahmacun tarifi

Hazır yufkadan lahmacun yapımının anlatıldığı pratik bir tarif sunduk.

Malzemeler: 
  • 6 adet yufka, 
  • 1/2kg kıyma, 
  • 8 adet yeşilbiber, 
  • 3 adet kuru soğan, 
  • 1 demet maydanoz, 
  • 3 adet domates, 
  • 2 adet yumurta, 
  • 4 kaşık margarin, 
  • Karabiber, tuz.

Yapılışı: Soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp, kıymayla birlikte hafifçe kavurun ve yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Kavurduktan sonra içine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine kıymalı harçtan yayın. Aynı işlemi yufkalar bitinceye kadar tekrar edin. 1 kaşık margarini eritip, yumurtayla birlikte çırpın ve yufkanın üzerine sürün. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: