Barbunya pilaki tarifi


Malzemeler (4 kişilik) : 
  • 2,5 su bardağı barbunya, 
  • 1 adet patates, 
  • 1 adet havuç, 
  • 1 adet soğan, 
  • 1 adet domates (rendelenmiş), 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı, 
  • 2 diş sarımsak, 
  • 1 tatlı kaşığı salça, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 
  • 1 tatlı kaşığı şeker, 
  • Servis için 3-5 dal maydanoz ve 1 adet limon.

Yapılışı: Tencereye aldığınız barbunyaları üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip kaynattıktan sonra 5 dakika kadar pişirin. Pilakinizi yapacağınız tencereye zeytinyağı ve küçük küçük doğradığınız soğanları koyup hafif yumuşayana kadar kavurup halka şeklinde doğradınız havucu, küp şeklinde doğradığınız patatesi, birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları, domates ve salçayı ilave edip, 1 dakika kadar  daha kavurun. Barbunyaları, tuzu, şekeri bu karışıma ekleyip üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin  ve 25 dakika orta ateşte pişirin. Bir süre soğuyup dinlenmesini bekledikten sonra plakinizi tabaklara alıp limon sıkın ve üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edin.  Afiyet olsun.

0 yorum: