Tepside içli köfte tarifi

İçli köfteyi çok seviyorum ama yapması zahmetli diyenlere pratik tepside içli köfte tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 1 kg az yağlı kıyma, 
  • 3 su bardağı ince bulgur, 
  • 1 adet yumurta, 
  • 1/2kg kuru soğan, 
  • 1 çay bardağı ceviz içi,
  •  ½ demet maydanoz, 
  • 1yemek kaşığı salça, 
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı, 
  • Tuz ve karabiber.

Yapılışı: öncelikle iç harcı için bir tavaya kıymayı koyun kavurun. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları kavurup kıymaya ilave edin. İçine ceviz içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurup soğumaya bırakın. Daha sonra bulgurlu harç için bulguru derin bir kaba alın. Üzerine kıyma, yumurta, salça ve tuzu ekleyip azar, azar ılık su ilave ederek iyice yoğurun. Harcı iki parçaya ayırın. Yağlanmış fırın tepsisine harcın bir parçasını bastırarak yerleştirin. Üzerine kıymalı harcı dökün. Üzerine bulgurlu harcın diğer yarısını yine bastırarak yerleştirin. Son olarak üzerine tereyağı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun

0 yorum: