Kadınbudu köfte tarifi

İç Anadolu bölgemizden tüm yurda dağılan harika bir tat kadınbudu köfte tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 1 kg kıyma, 
  • 1 su bardağı pirinç, 
  • 3 adet yumurta, 
  • 2 adet soğan, 
  • ½ demet maydanoz, 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, 
  • 4 yemek kaşığı galeta unu, 
  • Tuz ve kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı: Öncelikle kadınbudu köfte için pirinçleri 1 bardak su ile haşlayın. Bu arada kıymanın yarısını ayırın. İçine rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış maydanoz saplarını ilave edip kavurun. Geriye kalan çiğ kıymanın üzerine suyunu çekmiş olan haşlanmış pirinçleri, ince kıyılmış maydanoz yapraklarını, tuz, karabiber, kimyon ve 1 adet yumurta ekleyip karıştırın. Daha sonra kavrulmuş olan kıymayı ilave edip kadınbudu köfteyi iyice yoğurun. Elimizle yumurta büyüklüğüne parçalar koparıp şekillendirin. 2 adet yumurtayı çırpın ve kadınbudu köfteleri içine batırın. Son olarak galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartarak servis edin. Afiyet olsun. 

0 yorum: