İlkbahar ve yaz mevsiminde taze, kış mevsiminde konserve ve donmuş olarak bulunan vitamin açısından zengin, bir o kadar lezzetli bir tarif sunduk.
Malzemeler:
- 1kg bezelye,
- ½ kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti,
- 1 adet patates,
- 1 adet havuç,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 kahve fincanı zeytinyağı,
- 2-3 adet orta boy domates,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1/2 çay kaşığı toz şeker,
- Bir tutam tuz ve karabiber.
Yapılışı: Öncelikle kuşbaşı eti, ½ çay bardağı su ile haşlayın. Suyunu çektikten sonra zeytinyağını ekleyip kısık ateşte 6-7 dakika kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya edin. Daha sonra salçasını ve küp, küp doğranmış domates ve havucunu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Küp, küp doğranmış patatesle beraber bezelyeleri ekleyin. Sarardıktan sonra toz şeker, karabiber, tuz ve suyunu ekleyip kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Arzuya göre dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
0 yorum: