Kuzu etli bezelye tarifi



İlkbahar ve yaz mevsiminde taze, kış mevsiminde konserve ve donmuş olarak bulunan vitamin açısından zengin, bir o kadar lezzetli bir tarif sunduk.
Malzemeler:

  • 1kg bezelye, 
  • ½ kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti, 
  • 1 adet patates, 
  • 1 adet havuç, 
  • 1 adet kuru soğan, 
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı, 
  • 2-3 adet orta boy domates, 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası, 
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker, 
  • Bir tutam tuz ve karabiber.

Yapılışı: Öncelikle kuşbaşı eti, ½ çay bardağı su ile haşlayın. Suyunu çektikten sonra zeytinyağını ekleyip kısık ateşte 6-7 dakika kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya edin. Daha sonra salçasını ve küp, küp doğranmış domates ve havucunu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Küp, küp doğranmış patatesle beraber bezelyeleri ekleyin. Sarardıktan sonra toz şeker, karabiber, tuz ve suyunu ekleyip kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Arzuya göre dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

0 yorum: