Ev baklavası tarifi

Evde yapabileceğiniz tadı dışarıda satılanlardan çok daha lezzetli olan bayramlarda misafirlerinize sunabileceğiniz ev baklavası tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 400 gr eritilmiş margarin, 
  • 2,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 
  • 3 adet yumurta, 
  • 1 su bardağı süt, 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  •  ½ çay kaşığı tuz, 
  • Yeterli miktarda baklavalık un ve hamurları açmak için nişasta.

Şerbet için: 
  • 5 su bardağı su, 
  • 1 kg dan biraz fazla toz şeker,
  • Çeyrek limon suyu.

Yapılışı: Derin bir kabın içine baklava hamurunu hazırlamak için yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve unu ilave edin. Yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. 20 eşit bezeye ayırıp üzerini örtün ve 15 dakika dinlendirin. Bu arada yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Baklava için bezeleri nişasta serperek incecik açın. Yağlanmış fırın tepsisine 5 adet baklava yufkasını aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste dizin. Üzerine ceviz içini yerleştirin her 5 yufkada aynı işlemi tekrar ederek yerleştirin. Son olarak baklava dilimleri şeklinde kesin ve üstüne geriye kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada 5 su bardağı su ile şekeri kaynatın ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğuyan baklavaların üzerine sıcak şerbeti dökün ve üzerini başka bir tepsiyle kapatın. Şerbetini çekince servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: