Kuzu etli enginar tarifi


Vitamin ve mineral bakımından zengin, sindirimi düzenleyici ve karaciğer dostu olarak bilinen enginarın kuzu etinin lezzetiyle birleştiği güzel bir yemek olan kuzu etli enginar tarifi sunduk.

Malzemeler ( 8 kişilik):

  • 1kg (kemikli/kemiksiz)  kuzu eti,
  •  40 adet arpacık soğan, 
  • 1 su bardağı su, 
  • 8 tane enginar,
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 
  • 1 adet limon suyu, 
  • 1 demet dereotu,
  •  Tuz.

Yapılışı: Kuzu etini düdüklü tencerede düşük ısıda 45 dakika pişirin. İçine sıvıyağ ve arpacık soğanı ilave edip, kavurun. Daha sonra limon suyunu enginarları, suyunu ve tuzunu ilave edip 15 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
İlgili resim ve görseller

0 yorum: