Mantı tarifi

Biraz uğraştırıcı ama Türk mutfağından vazgeçilmez, harika bir lezzet mantı tarifi sunduk.


Malzemeler: 
  • 250gr kıyma, 
  • 1 adet büyük boy soğan, 
  • tuz, karabiber, 
  • yoğurt, sarımsak, 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı, 
  • 2 çay kaşığı kırmızıbiber.

Hamuru için: 
  • 2 adet yumurta, 
  • 6 su bardağı un, 
  • 2,5 su bardağı su, tuz.

Yapılışı: hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasına 2 adet yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru bezelere ayırıp yarım saat dinlendirin. Bu arada kıymanın içine incecik kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bezeleri yufka büyüklüğünde açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Karelerin içine parmağınızla kıymalı harçtan koyun ve dört köşesinden kapatın. Bu arada bir tencerede 5-6 su bardağı su kaynatıp içine tuz atın. Kaynayan suyun içine hazırladığınız mantıları koyup haşlayın. Daha sonra mantıları süzüp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Son olarak tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: