Zeytinyağlı klasik enginar tarifi

Karaciğer dostu enginar ve her derde deva zeytinyağının birleşmesiyle oluşan leziz bir tarif sunduk.

Malzemeler: 
  • 6 adet enginar, 
  • 2 adet orta boy havuç, 
  • 2 adet orta boy patates, 
  • Bir su bardağı bezelye, 
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı, 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker, 
  • 1 tatlı kaşığı un, 
  • 1 adet limon suyu, 
  • 1 demet dereotu ve tuz.

Yapılışı: Enginarları temizleyin ve karamaması için bol limonlu suda 15 dakika bekletin. Bu arada patates ve havuçları küp, küp doğrayın. Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerine patates, havuç ve bezelyeyi ekleyin. Soğanı 5-6 parçaya bölüp aralara sıkıştırın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. ½ su bardağı zeytinyağını ayrı bir kaba alın. İçine toz şeker, tuz, un ve limon suyunu ekleyip çırpın. Hazırladığınız sosu enginarların üzerine dökün ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. 

0 yorum: