Malzemeler (6 kişilik):
- 2 su bardağı pirinç,
- 3 su bardağı su,
- 300gr kuzu eti,
- 200gr ceviz içi,
- 200gr kuru üzüm,
- 200gr mantar,
- 8 çorba kaşığı tereyağı,
- Maydanoz, dereotu, tuz.
Yapılışı: Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin. Bir tavada 4 kaşık tereyağı ile
küçük doğranmış kuzu etini kavurun. İçine ince doğranmış mantar, ceviz içi ve kuru üzümü ilave edip kavurmaya devam edin. Başka bir tavada geriye kalan 4 kaşık tereyağı ile pirinci iyice kavurun. İçine suyunu ve tuzunu ekleyip düşük ısıda pişirin. Pilav suyunu çekince, harç ile karıştırın. Üzerine maydanoz ve dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum: