Mengen pilavı tarifi

Mengen pilavı tarifi özel günlerde sunulabilecek özel bir lezzet.

Malzemeler (6 kişilik): 
  • 2 su bardağı pirinç, 
  • 3 su bardağı su, 
  • 300gr kuzu eti, 
  • 200gr ceviz içi, 
  • 200gr kuru üzüm, 
  • 200gr mantar, 
  • 8 çorba kaşığı tereyağı,
  • Maydanoz, dereotu, tuz.

Yapılışı: Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin. Bir tavada 4 kaşık tereyağı ile
küçük doğranmış kuzu etini kavurun. İçine ince doğranmış mantar, ceviz içi ve kuru üzümü ilave edip kavurmaya devam edin. Başka bir tavada geriye kalan 4 kaşık tereyağı ile pirinci iyice kavurun. İçine suyunu ve tuzunu ekleyip düşük ısıda pişirin. Pilav suyunu çekince, harç ile karıştırın. Üzerine maydanoz ve dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: