Etli taze fasulye tarifi

Eti ve sebzeyi bir arada sevenler için yapımı kolay lezzetli bir yemek etli taze fasulye tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 1 kg taze fasulye, 
  • 250 gr kuşbaşı et, 
  • 1 adet soğan, 
  • 2 adet domates, 
  • 1 tatlı kaşığı salça, 
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, 
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz.

Yapılışı: Öncelikle kuşbaşı kesilmiş etleri ½ çay bardağı su ile pişirin. Etler suyunu çekerken taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Etlerin üzerine sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Daha sonra salça ve küp, küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Taze fasulyeleri ekleyip üzerine karabiber ve tuz koyun. Kısık ateşte fasulyeleri sarartın. Suyunu ilave ettikten sonra aynı ısıda fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: