Keşkek tarifi


Egemizin vazgeçilmez özel yemeklerinden biri olan keşkek tarifini sunduk.


Malzemeler:

  • 1adet büyük boy tavuk, 
  • 1/2kg aşurelik buğday, 
  • 125gr tereyağı, 
  • Bir çorba kaşığı kırmızıbiber, karabiber ve tuz.
Yapılışı: Bir gece önceden ayıkladığınız buğdayları yıkayıp haşlayın ve üzerine sıcak su ekleyip bekletin. Ertesi gün buğdayları kısık ateşte arada karıştırarak pişmeye bırakın. Bu arada ayrı bir tencerede tavuğu haşlayın. Daha sonra tavuğu kemiklerinden ayırıp didikleyin ve buğdayın içine ekleyin. Keşkeğin kıvamına göre tavuk suyu ilave edin. Tuzunu ve karabiberini koyup tahta kaşık yardımıyla macun kıvamına gelinceye kadar ezerek karıştırın. Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine tereyağında yanmış kırmızıbiber gezdirin. Dilerseniz üzerine haşlanmış nohut ya da bir kaşık pilav ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum: