Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Üzümle tatlı bir tat alan dolmayı, üzümsüz denemeniz için ege yöresine ait zeytinyağlı biber dolması tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 15 adet dolmalık biber, 
  • 1,5 su bardağı pirinç, 
  • 1 adet büyük boy kuru soğan, 
  • ½ su bardağı zeytinyağı, 
  • 3-4 adet domates, 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası, 
  • Yarımşar demet maydanoz ve nane, tuz, karabiber, 
  • 1 çay kaşığı toz şeker.

Yapılışı: Öncelikle biberleri ve pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Pirinçleri derin bir kaba alın. Soğan, maydanoz ve naneyi incecik doğrayıp pirincin üzerine ekleyin. Domatesleri ister minik doğrayın, isterseniz rendeleyin. Son olarak salça, tuz, karabiber, şeker ve zeytinyağını ekleyin. Karıştırdıktan sonra biberlerin içini çok sıkı olmayacak şekilde doldurun ve domates dilimleri ya da biberlerin sap kısmıyla kapatın. Hazırladığımız dolmaları bir tencereye dizip üzerine 1 bardak su ekleyin.  Tencerenin kapağını kapatmadan önce içine ısıya dayanaklı bir kap yerleştirin. Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. İsterseniz piştikten sonra üzerini kızartmak için 5 dakika fırında bekletin. Afiyet olsun.

0 yorum: