Kabak mücver tarifi

İster çayın yanında isterseniz akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz pratik lezzetli kabak mücver yani kabak köftesi tarifi sunduk.
Malzemeler: 
  • 6 adet kabak, 
  • 3 adet yumurta, 
  • 3 adet kuru soğan, 
  • 1 demet dereotu, 
  • 5-6 yemek kaşığı un, 
  • Karabiber, tuz ve kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı: Mücver için öncelikle kabakların kabuklarını soyup rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Soğan ve dereotunu incecik kıyıp kabağın içine ilave edin. Üzerine yumurta, karabiber, tuz ve unu ekleyip karıştırın. Kızgın yağın içine kaşık yardımıyla koyarak arkalı önlü kızartıp servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: