Sembüsek tarifi

Kişkeden sonra yine Mardin ilimize ait yöresel bir tat olan sembüsek diğer adıyla kapalı lahmacun tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 3 adet ekmek hamuru, 
  • 750gr kıyma, 
  • 1 adet büyük boy soğan, 
  • 3 adet domates, 
  • 5 adet sivri biber, 
  • 1 yemek kaşığı salça, 
  • 1 adet yumurta sarısı, 
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiber.

Yapılışı: Kıymanın içine ince kıyılmış soğan, biber, domates, salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ekmek hamurunu zeytinyağı ile yağlayıp bezelere ayırın. Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına kıymalı harçtan koyup, diğer yarısıyla üzerini kapatın. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: