Kayseri mantısı tarifi

Kayseri mantısının özelliği, mantıların minik olması ve sosudur. Enfes bir lezzet Kayseri mantısı tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 250gr kıyma, 
  • 1 adet soğan, 
  • Tuz, karabiber.

Hamuru için: 
  • 1 adet yumurta, 
  • 4 su bardağı un, 
  • 2 çay bardağı su ve tuz.

Sos için: 
  • 1 çay bardağı su, 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 adet domates, 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası, 
  • 2 çay kaşığı pul biber ve sarımsaklı yoğurt.

Yapılışı: İlk önce un, yumurta, tuz ve su ile hamuru hazırlayıp nemli bir beze sararak 20 dakika dinlendirin. Bu arada kıymanın içine incecik doğranmış soğan, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Dinlenen hamurları bezelere ayırıp açın. 1 cm aralıklarla enine ve boyuna kesip minik kareler elde edin. İçlerine kıymalı harçtan koyarak uçlarını ortada toplayarak kapatın. Bir tencerede tuzlu su kaynatıp mantıları haşlayın. Diğer taraftan zeytinyağında minik doğranmış domatesleri kavurun ve içine tereyağını ilave edin. Daha sonra et suyu ve pul biberi ekleyip kaynatın. Haşlanan mantıları süzüp üzerine ½ su bardağı soğuk su dökün. Mantıların olduğu tencerenin içine sosu döküp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, nane ve kırmızıbiber dökerek servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: