Kafesli pilav tarifi

Perde pilavına rakip pratik bir tarif kafes pilavı tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 50gr + 1 yemek kaşığı margarin, 
  • 1 su bardağı un, 
  • 1 yemek kaşığı su,
  •  1 tatlı kaşığı sirke ve tuz.

Pilav için: 
  • 3 su bardağı pirinç, 
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu, 
  • 1,5 su bardağı su,
  • 1 adet yufka, 
  • 125gr margarin ve tuz.

Yapılışı: Öncelikle pirinçleri sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin. Bu arada kafes için bir kaba un, margarin, sirke, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan pilav için 125gr margarini eritip içine su ile tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın. Pirinçleri yıkayıp süzün ve kaynayan suyun içine ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bu arada kafes hamurunu sert bir zemin üzerinde açın ve hamurdan şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri tencerenin içine kafes oluşturacak şekilde dizin. Üzerine yufkayı kenarları tencereden sarkacak şekilde şeritlerin üzerine yerleştirin. Son olarak pilavı içine döküp bastırın ve tencerenin kenarından sarkan yufkalarla üzerini kapatın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirip ters çevirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. 

0 yorum: