Köfteli alinazik tarifi

Gaziantep yöresine ait enfes bir kebap olan köfteli alinazik tarifini sunduk.

Malzemeler:
  • 6 adet patlıcan, 
  • 500gr kıyma, 
  • 8 adet yeşilbiber, 
  • 4 adet domates, 
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 
  • 3 diş sarımsak, 
  • ½ demet maydanoz, 
  • 1 adet limon suyu, 
  • 1 kg yoğurt, 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı, 
  • Pul biber, karabiber, kimyon ve tuz.

Yapılışı: Patlıcanları közleyin ve limonlu suda bekletin. Bu arada kıymanın içine 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, kimyon ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Teflon tavaya çok az yağ ekleyerek köfteleri kızartın. Domatesleri 4’de bölün, biberleri de uzunlamasına kesin ve teflon tavada hafifçe kızartın. Köfte, domates ve biberleri çöp şişlere dizin. Daha sonra patlıcanları limonlu sudan çıkartın ve ince, ince kıyın. İçine 2 diş ezilmiş sarımsak tuz ve yoğurt ekleyerek iyice karıştırın. Üzerine şişleri yerleştirip tereyağında yanmış pul biber gezdirin. Afiyet olsun.

0 yorum: