Zeytinyağlı soğan dolması tarifi

Hafif ve farklı bir lezzet olan zeytinyağlı soğan dolması tarifi sunduk.

Malzemeler( 12 kişilik):

  • 12 adet soğan, 
  • 1 su bardağı pirinç, 
  • ½ su bardağı zeytinyağı, 
  • Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane, 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker, 
  • 1 su bardağı su, 
  • 1tatlı kaşığı salça ve tuz.

Yapılışı: Öncelikle soğanların kabuklarını soyun. Daha sonra sap kısımlarından kesip, kaşık yardımı ile içini boşaltın. Pirincin içine ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyin. Soğanların içinden çıkan parçaları da ince kıyarak pirincin üzerine ilave edin. Son olarak zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Pirinçli karışımı soğanların içine doldurun. Tencereye yerleştirdiğimiz soğanların üzerine 1 bardak su ile salçayı karıştırıp ilave edin. Üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: