İç baklalı enginar tarifi

Malzemeler:
  •  8 adet enginar, 
  • 2 adet soğan, 
  • 1 demet dereotu, 
  • 5 su bardağı su, 
  • 1 adet limon suyu, 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 2,5 su bardağı iç bakla, 
  • 4 adet kesme şeker, tuz.

Yapılışı: Enginarları temizleyin ve bütün olarak geniş bir tencereye yerleştirin. İç baklaları bir kasenin içine koyun. Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve enginarların içine paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin. Son olarak suyunu, şekerini ve tuzunu ekleyip düşük ısıda 1 saat pişirin. Dereotuyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: