Hamsili pilav tarifi


Malzemeler: 
  • 1kg hamsi, 
  • 2 su bardağı pirinç, 
  • 3 su bardağı su, 
  • ½ çay bardağı sıvı yağ, 
  • 5 adet orta boy soğan, 
  • ½ çay bardağı dolmalık fıstık, isteğe göre ½ çay bardağı kuş üzümü, 
  • ½ demet dereotu, 
  • Tuz ve karabiber.

Yapılışı: Öncelikle ince doğranmış soğanları ve dolmalık fıstığı yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun. Üzerine pirinç, ince kıyılmış dereotu, kuş üzümü tuz ve karabiber ekleyip bir iki çevirin. Son olarak 3 su bardağı su ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirip 15 dakika dinlendirin. Bu arada kılçıkları temizlenmiş hamsinin bir kısmını fırın kabına dizin. Ortasına pilavı yerleştirip üstünü geriye kalan hamsilerle kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: