Orman kebabı tarifi

Bolu ilimiz aşçılarıyla ünlü olduğu kadar orman kebabı ile de ünlüdür. İşte size ünlü orman kebabı tarifi sunduk.

Malzemeler: 
  • 1 kg kuşbaşı et, 
  • 1 su bardağı bezelye, 
  • 4 adet patates, 
  • 3 adet havuç, 
  • 2 adet kuru soğan, 
  • 2 adet domates, 
  • Karabiber, kekik, tuz ve sıvı yağ.

Yapılışı: Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve etleri sıvı yağ ile kavurun. İçine rendelenmiş domates ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edip 30 dakika pişirin. Bu arada havuç ve patatesleri temizleyip küp, küp doğrayın. Pişen etin üzerine havuç, patates, bezelye ve baharatlarını ekleyip sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: