Hünkar beğendi tarifi

19. yüz yıldan günümüze kadar gelen hünkarların beğenmesiyle, hünkar beğendi adını alan enfes bir tadı olan hünkar beğendi tarifini sunduk.

Malzemeler: 
  • 1kg kuşbaşı kuzu eti, 
  • 2 adet orta boy soğan, 
  • 1 adet havuç, 
  • 4 yemek kaşığı margarin, 
  • ½ su bardağı sıvı yağ, 
  • 1 yemek kaşığı salça ve sıcak su.
  • 5 adet patlıcan, 
  • 1 su bardağı un, 
  • 1su bardağı süt, 
  • 6-7 yemek kaşığı tereyağı, 
  • 1 su bardağı kaşar peyniri, 
  • 1 adet limon suyu ve tuz.

Yapılışı: Sıvı yağın içine etleri ekleyip orta ısıdaki ateşte pişirin. Bu arada ayrı bir kapta 4 kaşık margarinle küp, küp doğranmış soğan ve havucu kavurup ete ekleyin. Salçasını ve tuzunu ilave edip 1-2 dakika kavurun. Daha sonra sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakın. Diğer taraftan patlıcanları birkaç yerinden çatalla delin ve közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra 3-4 dakika limonlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları incecik kıyın. Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip 2 dakika kavurun. Sonra patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, süt ve tuzu ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine etleri ilave edip közlenmiş biber ve domatesle süsleyip servis edin. Afiyet olsun. 

0 yorum: