Adana kebabı tarifi

Kebabların vazgeçilmezi olan adana kebabı tarifi sunduk.
Malzemeler: 
  • 1 kg yağsız kıyma, 
  • 100gr kuyrukyağı, 
  • 4 adet kuru soğan,
  •  6-7 adet sivri biber, 
  • 4 adet domates, 
  • 2 yemek kaşığı acı kırmızıbiber, 
  • 10 dal maydanoz.

Yapılışı: Kıymayı bir kaba alın. İmkanınız varsa kıyma yerine zırh denilen bıçakla ince kıyılmış et ve kuyruk yağı kullanmanız daha iyi olacaktır. Soğanları ve maydanozları incecik kıyarak kıymanın üzerine ilave edin. Kırmızı acı biberi ekleyip iyice yoğurun. Eğer pul biber kullanacaksanız bir gece önceden suda bekletip süzün. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra elinizi fazla ıslatmadan şişlere adana kebabı harcını yerleştirin. Şişlerin soğuk olmasına dikkat ederseniz yerleştirmeniz daha kolay olacaktır. İster ızgarada isterseniz mangalda pişirin. Domates ve sivri biberle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: