Malzemeler (4 kişilik) :
- 4 adet tavuk but,
- 10 adet taze soğan,
- 1,5-2 yemek kaşığı un,
- 1bardak su bardağı tavuk suyu,
- 1 çay karabiber,
- 1,5 yemek kaşığı hardal,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 4 yemek kaşığı tereyağı ve tuz.
Yapılışı: Tavuk butlarını tuzlayın ve sıvı yağda hafifçe kızartın. Ayrı bir kapta 4 kaşık tereyağı ile ince doğranmış taze soğanları 1ü2 dakika karıştırarak kavurun. Ununu ekleyerek 1 dakika daha kavurun. 1 bardak tavuk suyunu ve hardalını ilave edip bir taşım kaynatın. Kızarttığınız tavuk butlarını sosun içine yerleştirin. Tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum: