Hardal soslu tavuk tarifi


Malzemeler (4 kişilik) :

  • 4 adet tavuk but, 
  • 10 adet taze soğan, 
  • 1,5-2 yemek kaşığı un, 
  • 1bardak su bardağı tavuk suyu, 
  • 1 çay karabiber, 
  • 1,5 yemek kaşığı hardal, 
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı ve tuz.

Yapılışı: Tavuk butlarını tuzlayın ve sıvı yağda hafifçe kızartın. Ayrı bir kapta 4 kaşık tereyağı ile ince doğranmış taze soğanları 1ü2 dakika karıştırarak kavurun. Ununu ekleyerek 1 dakika daha kavurun. 1 bardak tavuk suyunu ve hardalını ilave edip bir taşım kaynatın. Kızarttığınız tavuk butlarını sosun içine yerleştirin. Tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum: